miercuri, 11 iunie 2014

Ce beneficii aduce sanatatii uleiul de susan si mai ales in viata de fotbalist?

Cu siguranta sunteti curiosi sa aflati ce beneficii ne aduce noua, fotbalistilor, uleiul de susan presat la rece din semintele de susan; uleiul de susan se poate folosi atat in alimentatie (folosit mai ales in bucatariile din Asia) cat si pentru uz extern ca si un cosmetic natural.

Uleiurile din semintele de susan au un continut ridicat de acizi grasi nesaturati, antioxidanti, lecitina, proteine, vitaminele din complexul B1, B2 si B9, vitamin E, minerale, calciu si fier.

In alimentatie cel mai des il folosesc la salate, mancaruri cu spanac, vinete, carne de pui, fructe de mare, carne de vitel si paste.

Beneficii pe care le aduce in momentul cand este consumat ca si aliment, din ce am citit pe flacoane:
- este de un real folos impotriva bolilor cardio vasculare;
- boli renale si impotenta;
- detoxifiant general;
- ajutor major impotriva sinuzitei;
- efect benefic pentru intregul sistem nervos.

Ca si cosmetic uleiul de susan hidrateaza foarte bine pielea si are un efect de protectie impotriva soarelui, il folosesc mai ales cand joc cu soarele in spate.

Pastrearea acestui ulei se va face la loc intunecos la o temperatura de maxim 20 grade Celsius iar dupa deschidere se pastreaza la frigider.

Acestea sunt principalele beneficii pe care le aduce uleiul din seminte de susan in viata mea de fotbalist incepator.Niciun comentariu: