marți, 21 mai 2013

De ce trebuie sa reciclam?



Raspunsul este simplu dar pentru a-l pune in practica este nevoie de multa bunavointa si putina atentie la lucrurile uzuale, cele facute zi de zi. Revenind la intrebare, trebuie sa reciclam pentru ca resursele naturii de orice fel, sunt limitate iar in conditiile in care le exploatam la maxim, se vor termina si in plus unele materiale reciclabile fiind biodegradabile, o data putrezite fac rau mediului, precum hartia ce, odata putrezita  produce metan, un gaz daunator, cu efect de sera.
Pamantul este extrapopulat deja si deci toate resursele si bunurile sunt consumate in numar foarte ridicat, cateodata productia neajungand.
In plus, daca nu reciclam nimic si nu ne folositm deloc de centrele de reciclare puse la dispozitie in aproape fiecare oras, gunoiul se inmulteste si acopera, cantitativ, prea mult, ceea ce inseamna kilometrii de loc ocupat de gropile de gunoi si focare de infectie vaste.
La centrele de reciclare puteti duce sticla, hartie, plastic, metale de orice fel, etc pentru ca apoi acestea sa fie refolosite pentru fabricarea bunurilor ce permit sa fie facute  din materiale reciclabile.

Niciun comentariu: